tirsdag 10. mars 2009

Reklame

Lotto Millionærer er ikke som andre millionærer!



Reklame! Reklame er et fascinerende fenomen som dukker opp rundt om kring i hverdagen. Ikke bare rundt om kring, men overalt enten du liker det eller ikke. Reklame er et ord som stammer fra latin, ordet reclamare, som betyr å rope, eller gjenta. Årsaken til at millioner av kroner brukes på reklame hvert år er ene og alene for å vise frem sin merkevare. Reklamen jeg har valgt er en klassiker, lotto reklamen om bilmekanikeren. Se video. Hensikten er å få flere til å kjøpe lottokuponger og si til dem; med lotto kan du vinne millioner, men du blir ikke som en vanlig millionær. Målgruppen i denne ingen spesiell gruppe, men er egentlig hele Norges befolkning på over 18 år. Reklamen ble sendt på Tv2 for et par år siden, og var på alles lepper. I denne reklamefilmen er det et hovedbilde som går igjen, med mekanikeren under bilen, de andre står å prater og sjefen valser rundt. I filmen er det bruk av en del gjentakelser.

Det er hele tiden bilde av en mekaniker som skrur på en bil og sjefen som passer på dem hele tiden. Kontraster er også brukt på fargene på bilde og så er det brukt på mekanikerne, først er det han lille kineseren men endres til en svær skalla mann. Disse virkemidlene er der for å vekke oppmerksomheten til seeren, og for at reklamen skal sette seg på netthinna.

Dette er en reklame som er svært helhetlig sammensatt, og hele reklamen støtter opp under budskapet. Lotto millionærer er ikke som andre millionærer. Reklamen bygger mye påhumor, men jeg vil også si at denne reklamen er helt genial.

Ingen kommentarer: