tirsdag 10. februar 2009

Village People - In The Navy



Denne uken skulle vi dele en musikkvideo med våre lesere her på skolebloggen, og jeg har valgt Village People med ”In The Navy”. In The navy er en singel i fra 1979, og var hovedsakelig med som en rekrutterings video for den amerikanske marinen. Sangen er i den klassiske 70-talls sjangeren Disko. Sangen handler om alle de godene du får i marinen og er et godt eksempel på hvordan sanger brukes som reklame. Det var egentlig en ren tilfeldighet at denne videoen ble valgt til å deles med dere. Jeg kom tilfeldig vis over videoen ca 10 minutter før jeg begynte på dette blogginnlegget, og tenkte med en gang at dette, dette var musikkvideoen!
Hele innholdet i musikkvideoen handler om hva du kan gjøre i marinen, og hvor bra det er. Sangen er fortellende, på den måten at sangerne synger om nye opplevelser og erfaringer du får i marinen. Mot slutten av filmen får vi sett en ny rekrutt i marinen. Og det de forteller med han, er at alle er velkommen i marinen. Uansett om du har vannskrekk eller ikke. Videoen er en fortellende historie, med en svært begrenset og konsentrert historie.
Personen(e) som synger i sangen er alltid til stede, og det er en klar sammenheng mellom tekst og film. Artisten synger gjennom hele videoen om marinen, og hele videoen foregår på et marinefartøy. I videoen møter vi på artisten, danserne, cowboyen, byggingsarbeideren, indianeren, dekksgutten, og motorsyklisten. I tillegg er det med en gruppe matroser som står i bakgrunnen i starten. Videoen handler om det å være i marinen og skildrer dette godt gjennom stedet handlingen foregår, hva de synger, og hvordan dette oppleves av publikum.
Som en reklame film når kanskje ikke denne filmen sine mål. Den amerikanske marinen brukte videoen til å markedsføre seg selv en stund, helt frem til de begynte å få kritikk for bruken av skatte penger på produksjon av en musikkvideo med et band som ble antatt å være homofile. Men det å være musikkvideo syntes jeg den lever opp til. Bruken av froskeprespektiv, fugleperspektiv, halvnært og totale bilder.

3 kommentarer:

Håvard Strande Dahl sa...

Nok et godt innlegg Jon. Jeg likte spesielt den delen hvor du gikk dypere inn i musikkvideoen og så på de forskjellige virkemidlene i musikkvideoen. Jeg er sikker på at denne musikkvideoen gjlr inntrykk på folk som vil inn i hæren.

Håkon sa...

Ja, Håvard, denne tror jeg virkelig gjør inntrykk. Om det er et helt positivt inntrykk vet jeg ikke. Cowboyer og indianere passer jo godt sammen, men kanskje ikke ombord i en båt?

Men alt i alt, fint innlegg og morsom film.

Job Linsen sa...

Comfortably, the post is really the sweetest on that laudable topic. I fit in with your conclusions and also will thirstily look forward to your future updates. Saying thanks definitely will not simply just be sufficient, for the fantastic clarity in your writing. I will promptly grab your rss feed to stay privy of any kind of updates. Pleasant work and much success in your business efforts.
Job Odense,
Content Marketing,
Job Aalborg,
Ledige Jobs,