tirsdag 16. desember 2008

Da Vinci Koden




Da Vinci Koden, har du sett filmen? Da bør du lese boka!

Da Vinci Koden handler om den hellige gral, Robert Langdon og Sophie Neveu . Sophies bestefar er vokteren av den hellige gral, i starten av boken blir han drept. Sophie og Robert får da hint og spor om hvordan de skal finne den hellige gral. Men Robert og Sophie blir siktet på drapet på Sauniere, Sophies bestefar. Sophie og Robert reiser rundt hele Paris og løser gåter og finner nye spor. Men så møter de på en kryptex (en slags hengelås man ikke kan tvinge opp, og som man kan legge ting inni). De søker hjelp hos Robert venn Leigh. Men politiet sporer dem opp, og de flyter med Leighs privatfly til London. I London åpner de kryptexen og et nytt spor om hvor den hellige gralen befinner seg. Det viser seg også at Leigh egentlig er mannen bak drapet på Sauniere. Sophie og Robert løser den neste gåten og reiser til den hellige gral. Her får Sophie vite hva som skjedde med foreldrene sine og Robert får vite hva den hellige gral er og hvor den er.
Det som kjennetegner denne boka er nok at du hele tiden må tenke over det du leser. Du må hele tiden følge med på det som skjer, følge med på frampekene, person karakteristikken, hva de ulike personene sier om hverandre, men kun hvis du vil forstå boka gradvis og ikke få alt mot slutten.
Grunnen til at jeg valgte å anbefale denne boken er fordi det er den eneste hele boka jeg har lest i år, og som har gjort noe inntrykk. Fått meg til å tenke litt, og fikk meg til å lese mer.

Bilde: http://z.about.com/d/atheism/1/0/U/e/LastSupperDetailMiddle.jpg

Ingen kommentarer: